tiistai 25. maaliskuuta 2014

Cerebral Palsy Awareness Day

Ihanaa, että edellinen postaukseni sai aikaan keskustelua ja ajatuksia! Tänään Yhdysvalloissa vietetään kansallista CP-vamman ja sen tietoisuuden edistämisen päivää. Asialle omistautuneet esimerkiksi julkaisevat erilaisia tarinoita sosiaalisessa mediassa, tekevät videoita ja muutenkin pyrkivät edistämään tietoisuutta. Tässä esimerkki yhdestä, hyvin aktiivisesta nuoresta naisesta, joka on pyrkinyt määrätietoisesti muuttamaan käsityksiä. Päivän teemaväri on vihreä, johon pukeudutaan.

Kansainvälistä CP-päivää vietetään lokakuussa. Siitä usein kirjoitetaan joitakin uutisia mediassa, mutta tieto ei todennäköisesti kuitenkaan kantaudu kaikkien korviin Suomessa. Siksi mekin tarvitsisimme samankaltaisen päivän! Omistautumista ja vaivaa se toki vaatisi, mutta eihän mitään muutakaan saa ilmaiseksi. 

Mitä mieltä olette? Voisiko tästä olla hyötyä? Millaisia asioita tällaisena päivänä voitaisiin tehdä?

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kyllä! :) Voi kun se olisi lähempänä ajankohtana, niin se olisi voinut olla hyvä uutisaihe Tutkaan. :(

  VastaaPoista
 2. Terveisiä CP-liitosta! Olemme toiminnallamme koettaneet tehdä kansainvälistä CP-päivää näkyväksi Suomessa, jäsenyhdistyksemme ovat esim. järjestäneet tapahtumia omilla paikkakunnillaan.

  Kansainvälinen CP-päivä 2.10. osuu lähelle kansallista CP-viikkoa (viikko 43, tänä vuonna 20.-26.10.), jolloin olemme niin ikään nostaneet CP-tietoisuutta erilaisin tempauksin. Voi olla, että teemapäivä ja -viikko ovat syöneet toistensa näkyvyyttä.

  Vinkkejä siitä, mitä CP-päivänä tai CP-viikon aikana voisi tehdä, saa kertoa myös meille. Ehkä voimme yhdessä lähteä toteuttamaan hyviä ideoita!

  terveisin Saija, CP-liiton tiedottaja, saija.kivimaki@cp-liitto.fi

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista! Uskon, että teemapäivä ja -viikko ovat todellakin syöneet näkyvyyttä toisiltaan.

  Olisin mielelläni mukana ideoimassa! Näin äkkiä tulee mieleen erilaiset kouluvierailut ja muut tapahtumat, joissa tietoisuutta voitaisiin lisätä. Jään pohtimaan tätä, ja otan yhteyttä, mikäli jotakin tulee mieleeni.

  VastaaPoista