maanantai 10. helmikuuta 2014

Hei Sinä!

Tänään suutuin. Suutuin oikein toden teolla.

Kiirehdin väsyneenä työharjoittelupäivän jälkeen invapaikalle pysäköidylle autolleni matkalla ripsihuoltoon. Taas se oli siellä. Jo toisen kerran hyvin lyhyen ajan sisällä. Nimittäin oman autoni kuljettajan puolelle ihan kiinni pysäköity auto. Näytti siltä, kuin auto olisi yritetty pysäköidä ruutuun poikittain. Ei kun urheilemaan siis! Siinä vaihdekepin päältä kuljettajan penkille ähkiessäni muistelin tuon viereisen auton omistajan huvittunutta ilmettä, kun näki minut pari viikkoa sitten voimistelemassa. 

Minulla on liikkumiseeni vaikuttava CP-vamma. Ei, en ole kehitysvammainen vaikka moni niin väittääkin. Satun vain kävelemään omalla, erilaisella tavallani ja käyttämään luovuutta muutamissa arjen askareissa. 

Tämä nainen siis näki, että liukuun eri tavalla. Hän myös aivan varmasti tietää, että pysäköin autoni invapaikalle. Millä logiikalla siis et voi edes yrittää tähdätä sitä koslaasi siihen omaan ruutuusi?! 

En suuttunut tänään siksi, koska tämä nainen oli tehnyt autoon pääsemiseni hieman hankalammaksi. En siksi, että olin vaarassa myöhästyä ripsihuollostani. Entä, jos olisin käyttänyt liikkumiseeni pyörätuolia tai vaikkapa jalkaproteesia, jolloin armollisesti jättämäsi tila olisi ollut aivan liian vaatimaton? Muiden huomioon ottaminen ei paljoa vaadi, mutta joillekin se on mahdottoman vaikeaa. 

Tämä blogi on ollut suunnitelmissani jo ikuisuuksia, mutta vasta tänään sain siihen kimmokkeen. Kirjoitan tätä blogia monesta syystä. Ensinnäkin haluan saada ihmiset ajattelemaan muitakin kuin omaa napaansa ja avartaa heidän maailmaansa. Haluan kertoa asiat niin kuin minä ne koen ja näen. Toiseksi haluan rohkaista kaltaisiani. Nuorempana olisin tarvinnut esikuvakseni ihmisen, johon olisin oikeasti voinut samaistua. Sellaista minulla ei ollut. Olin vain se outo muiden normaalien lasten joukossa. Kolmanneksi nautin kirjoittamisesta. Olen aina nauttinut.  

Lisää minusta seuraavassa postauksessa. 

- T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti