maanantai 24. helmikuuta 2014

Kyllä, tämä on mainos!

Ja vieläpä ilmainen sellainen. Yleensä naurahdan tämäntyyppiselle "piilomainonnalle", mutta nyt on pakko kirjoittaa.

Vaikka pääasiassa pystyn elämään melko itsenäisesti, on minulla ollut yksi ratkaisematon, kahvin juontiin liittyvä ongelma. En nimittäin pysty kantamaan minkäänlaista nestettä avoimessa astiassa, esimerkiksi siis kahvia tavallisessa kupissa. Lopputuloksena on joka kerta kahvit allekirjoittaneen päällä ja päivä pilalla. Olen siis esimerkiksi kahvilaan mennessäni täysin toisten ihmisten armoilla. Ystävieni kanssa kahvitellessa ei luonnollisesti ole ongelmaa - nämä maailman ihanimmat ihmiset kyllä kantavat juomani täysin pyytämättä. Kiitos siitä heille. Yksin asioidessani saan apua henkilökunnalta, joten sekään ei tuota ongelmia.

Sitä vastoin tilanteet, joissa kahviseurani on hieman tuntemattomampaa, saavat minut vaivautuneeksi. Treffiseuraa tai ihmistä, johon muuten haluat tehdä vaikutuksen, on paljon vaikeampaa pyytää auttamaan. Asian ei tietenkään pitäisi olla näin, mutta se silti on. Asiahan ei oikeasti ole toiselle suuri vaiva, ja monet auttaisivat oikein mielellään. Olen kuitenkin muutaman kerran jopa kieltäytynyt tai stressannut aivan laittoman paljon tilanteista, joissa joudun pyytämään tätä pientä palvelusta. Tavallisesti olenkin vaihtanut juomani kahvista esimerkiksi korkilliseen limupulloon. Olen käynyt läpi kaikki mahdolliset apuväline- ja astiastokuvastot sekä mukeja valmistavien yritysten valikoimat. Myös apuvälinelainaamosta olen kysynyt. Vasta nyt olen ratkaissut tämän vuosia vaivanneen ongelmani.

Keep Cup on Australiassa kehitetty, muovinen muki. Sen taustalla on ollut kestävän kehityksen periaate: saada ihmiset käyttämään useita kertoja hyödynnettävää kahvimukia pahvisten take away -mukien sijasta. Miksi sitten en vain ole hankkinut tavallista termosmukia? Koska ne eivät toimi. Markkinoilla olevissa mukeissa on tyypillisesti joko aukon sijoitus pielessä tai sitä ei saa peittoon juoman kuljetuksen ajaksi. Olen todella innoissani tästä mukista, koska se oikeasti toimii minun käytössäni ja lisää itsenäisyytäni, sillä mukin juoma-aukon saa kätevästi suljettua tiiviisti eikä juoma läiky kuljetuksen aikana. Ja mikä ihana tekosyy vedota kestävään kehitykseen vamman aiheuttamien rajoitteiden sijaan!Sain Keep Cup mukin lainaan testattavaksi ystävältäni. Mukeja Suomessa myyvät esimerkiksi Sodexon kahviot, Kaffecentralen ja useat verkkokaupat. Lisäksi Keep Cupin omilta sivuilta on mahdollista tilata muki haluamillaan väreillä. Vaihtoehtoja on lukemattomia. Valittavana on  myös neljä eri kokoa. Omani ovat jo matkalla, tilasin niitä kaksi Kuppi kuumaa -verkkokaupasta. En malta odottaa pakettiani! Toivon todella, että Keep Cup tavoittaisi mahdollisimman monet niitä tarvitsevat, koska ne todella helpottavat elämää. Tietysti näin söpöstä mukista on mukava juoda kenen vain. Mukavia kahvi- ja teehetkiä!

- T

keepcup.com

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tää vaikuttaa todella kätevältä, koska mullakin on vaikeata kantaa kahviamukia varsinkin silloin ku kävelen kepeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevä, suosittelen! Kävin läpi kaikki mahdolliset apuvälinesivustot ja -kuvastot, jotka löysin. Tämäntapaista ei ole kehitetty, vaikka tarvitsijoita varmasti on paljon. Terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta ehdotettiin nokkamukia, joka ei lainkaan palvele käyttötarkoitusta katu-uskottavuuden kannalta. :D Mielestäni tässä olisi loistava liikeidea jollekin!

   Poista
 2. Mullakin on KeepCup, jonka ostin uteliaisuudessani koululta. :) En oo vielä päässyt ihan käytössä testailemaan, mutta vaikuttaa kätevältä! Se voisi olla hyvä tuolla koululla, koska itseäni hävettää ihan suunnattomasti se, kun käteni vapisevat niin helvetisti. Varsinkin julkisissa tiloissa, jos joudun kantamaan jotain helposti läikkyvää, esimerkiksi juuri kahvikuppia. :) Yleensä tyrkkään kahvikupin luokkalaiselleni, joka ei oo vielä kieltäytynyt kunniasta. ;)

  Muuten, saanko esittää postaustoiveen? :) Esitän sen silti: olisi mukava kuulla sun näkemys siitä, millaisia ennakkoluuloja sun mielestä liitetään liian helposti CP-vammaisiin ihmisiin ja miten niitä sun mielestä voisi saada vähennettyä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muutkin voivat hyötyä tästä! :D Itse en pysty edes juomaan tavallisesta lasista julkisella paikalla. Kotona se onnistuu juuri ja juuri, jos olen yksin ja keskityn siihen. Onneksi on ystäviä, jotka auttavat mielellään! Minä en esimerkiksi pysty kantamaan ruokatarjotinta, joten koulussa ystävät ovat olleet korvaamaton apu. Ennen kuin tunsin täältä ketään ja uskalsin pyytää apua, kävin kotona syömässä, koska asuin kätevästi samalla kadulla. Kiirehän siinä aina tuli. Eksyin ehkä vähän aiheesta, mutta muki on siis ollut koululla kovassa käytössä.

   Postaustoiveita saa aina esittää! :) Olen itse asiassa suunnitellutkin jo jotain tuon tyyppistä. Katsotaan missä muodossa tulen sen toteuttamaan. ;)

   Poista